Kiadó Nyaraló,

#169800021

CSAK NÁLUNK  
Kiadó Nyaraló

500 €
( 197 915 Ft )

Grado Citta Giardino , via Enrico Ferni
Alapterület:
18 m2
Szobák száma:
1
Állapot:
Felújított
Építési mód:
nincs megadva
Vízparti

Kérjen személyes bemutatást!
Adja meg adatait, és hogy mikor érne rá!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Megfelelő időpontok

Hétköznap délelőtt
Hétköznap délután
Hétköznap este
Hétvégén délelőtt
Hétvégén délután
Hétvégén este
Kérés elküldése
Van
Klímás hűtés-fűtés
Tengerre néző
Bútorozott
Északnyugat
7
Összkomfort
Bevezetve (230 Volt)
Van, saját vízórával
Közműhálózatba bekötve

ArpikAngelo Apartman Gradoban – tengerparti spiritualitás, történelem és dolce vita minden évszakban, legközelebb Magyarországhoz - www.grado.hu

www.grado.hu  www.olaszwellness.hu 

 

ArpikAngelo Apartman Gradoban – tengerparti spiritualitás, történelem és dolce vita minden évszakban, legközelebb Magyarországhoz.

 

Grado egy állandóan lakott, klasszikus észak-olasz tengerparti hagyományokkal, kultúrával rendelkező minőségi üdülő város főleg olaszoknak, osztrákoknak és magyaroknak.

Grado olyan félsziget, ahol a tenger mindenhol néhány saroknyira van mindentől, ezért is mondják Észak Velencéjének;

Grado olyan félsziget speciális mikroklímával, ahol a legtöbb a napsütéses órák száma és télen sem fagyunk meg, szó szerint.

Grado olyan hely, ahol tavasszal már márciustól, egészen ősz végéig, még októberben is a naptól felhevült homokos tengerparton lehet fürdőruhában napozni, barnulni, gyűjteni a ”D” vitamint.

Grado olyan félsziget speciális mikroklímával, stabil jó idővel, ahol nyáron általában akkor se esik eső nappal, ha látjuk a környező helyek és hegyek zivatarait.

Grado olyan hely, ahol nyáron a tengerparton élvezzük a tenger vizét, télen pedig a wellness központban úszhatunk és pezsgőfürdőzhetünk a tisztított tengervízben.

Grado olyan hely, hogy nyáron a tengerparton is van medencekomplexum, ha úszómedencében jobban szeretne fürdeni.

Grado olyan hely, ahol a gyermekek bátran bemehetnek a homokos, sekély, nagyon lassan mélyülő, tiszta vízbe, persze mindig szülői felügyelet mellett.

Grado olyan hely, ahol vigyáznak, figyelnek egymásra, különösen a gyerekekre, az odalátogató vendégekre az emberek mindenhol, az életmentők a parton, a biztonságért felelősök az utcákon. Több, mint 20 éve nem regisztrált a helyi rendőrség autóval kapcsolatos bűncselekményt Gradoban, - sem lopást, sem feltörést. Persze a biciklik szintén biztonságban vannak és a biciklisek is. Egy svájci kisváros biztonságával vetekszik minden szempontból Grado.

Grado olyan hely, ahol a kutyáknak külön strandrészei vannak (Snoopy és Lido di fido), sőt a homokos strandon belül külön elkerített „kutyakertben” napággyal a gazdik és a kutyusok együtt és biztonságban pihenhetnek. Persze ott van kutyazuhany is. Egész Grado kutyabarát, természettisztelő.

Grado olyan hely, ahol a kite-osok paradicsoma van a Bora Bora Beach tengerbe nyúló földnyelvén, sekély meleg vízzel és jó szelekkel.

Grado olyan hely, ahol a halászoktól, közvetlenül a hajóról is lehet kérni, venni a legfrissebb halakat.

Grado olyan hely, ahol nem csak a nápolyi pizza fantasztikus, hanem a helyi pizzakészítő mesterek munkája is. A gasztronómia csúcsa sok étteremben a frissen, helyben halászott halból készült, helyi halétkek. A kávék, fagylaltok, különböző spritzek pedig világszínvonalúak!

Grado olyan hely, ahol a csapi ivóvíz kiváló minőségű, lágy, ”finom”, persze szagmentes és teljesen iható, így nem kell ásványvizeket vásárolni.

Grado olyan hely, ahol érdemes sokat sétálni a tengerparton, a sétányokon, az óváros bűbájos szűk utcácskáin és sikátorain, a kikötőben, a szigeten, a lagúnában.

Grado olyan hely, ahova a legszebb kerékpárutak vezetnek, vagy indulnak innen a Júlia Alpok irányába, vagy csak egyszerűen helyben a tengerparti sétányon tekerhetünk, vagy szinte az összes utcán és sétányon, ahol békében megférnek a sétálók a bicajosokkal.

Grado olyan hely, ahol minden szombaton délelőtt fantasztikus, közkedvelt nagypiac, kirakodóvásár is van az ArpikAngelo apartmantól 3 sarokra, ahol szuper dolgokat lehet kapni, amiknek a létezése is újdonság lehet.

Grado olyan hely, amit nyugatról a lagúnák természetvédelmi övezete vesz körbe, ahol flamingók, vadlovak fantasztikus élővilágát cserkészhetik be kerékpárral, gyalog, vagy egyes részeit hajóval. A tengerparti részen pedig delfinek tűnnek fel olykor.

Grado olyan hely, ahol menetrendszerinti nagy hajóval, vagy egyéni hajótaxival vagy bérelt kis motorcsónakkal, akár jogosítvány nélkül is lehet felfedezésre indulni; - Triesztbe, Barbana szigetére, bejárva a lagúnát, felfedezni a homokpadokat, ahol akár privát tud strandolni a tenger „közepén”.

Grado olyan hely, ahol a jazz szerelmesei nyári jazzfesztiválon szórakozhatnak a Rózsák kertjében.

Grado olyan hely, ahol júniusban motocross versenyt láthatunk és találkozhatunk a motoros barátainkkal.

Grado olyan hely nyáron, hogy esténként a part több pontján lehet jó zenékre táncolni, bulizni, persze részegek, balhék és pohártörés nélkül. Az is hatalmas élmény, amikor az utolsó, búcsúzó zeneszám sokszor a „Fratelli d’Italia”, az olasz himnusz, ahol olaszok és nem olaszok örömükben ölelkeznek és örülnek egymásnak.

 

Grado olyan hely, ahol a pénzedért mindig minőséget, barátságodért, barátságot kapsz.

 

Grado ősztől, tavaszig is utazási célpont

Grado olyan hely, ahova tavasztól őszig azért jönnek csillagtúrázni, mert innen elérhető könnyedén:

-       Velence a világ leggyönyörűbb városa,

-       Trieszt és Udine nagyvárosai és lehetőségei (például Udine ”Seria A” ligás focicsapatának a meccsei),

-       Miramare csodálatos tengerparti romantikus kastélya,

-       Duino vára,

-       Aquileia és fent maradt ókori romjai szintén a világörökség részeként,

-       Palmanova erődvárosa és Outletcentere,

-       Isonzo gyönyörű völgye és világháborús hadtörténeti emlékei.

Vendégeinknek Gradoban van a bázisa, onnan indulnak kirándulni a vendégek, de estére visszatérnek Gradoba, ott vacsoráznak és persze fürdenek a sós tengervizű medencében és jacuzziban és szaunáznak, ami az apartmantól 1 sarokra van.

 

ArpikAngelo Apartman bemutatása

Grado központi lokációján, festői kilátással a lagúnákra, amit tiszta időben az Alpok vonulatai határolnak a távolban, az egyik legkisebb, így gazdaságosan fenntartható és bérbevehető apartman az ArpikAngelo apartman.

A hotelépület és apartmanház 7. emeletén található, ahova a 6. emeletig lift visz fel.

Az ArpikAngelo felújított, igényes stúdió apartman, külön fürdőszobával (WC, tusoló).

Rendelkezésre állnak az apartmanban:

hűtő, mosogató, indukciós főzőlap, Illy kapszulás kávéfőző, Bialetti indukciós mokka kávéfőző, hűtő-fűtő klíma, evőeszközök, melegítő edények, TV, tisztító eszközök.

A kislégterű apartman hűtését és fűtését minőségi Toshiba légkondicionáló biztosítja, nagyon hatékonyan.

Két minőségi, IKEA ágy áll rendelkezésre. Az egyik 120 cm-re kihúzható kétszemélyes ágy, a másik egyszemélyes és 90 cm-es széles, minőségi matracokkal.

Ajánlott személyek száma az ágyakra – maximum 4 fő:

-       1 felnőtt

-       2 felnőtt, akár külön ágyon

-       2 felnőtt egy ágyon és további 1 felnőtt vagy nagygyerek a külön ágyon.

-       2 felnőtt és 1 kisgyerek a 120-cm-es ágyon, illetve további 1 felnőtt vagy 1 nagygyerek a külön ágyon.

Lepedőt az ágyra, ágynemű huzatot a takaróra és a párnára valamint saját törölközőjét szükséges hoznia a vendégünknek, hogy ez se terhelje az apartman bérleti díját.

 

Az apartmanház közvetlen vízparti (járda, úttest, járda és víz), egy sarokra van a Rózsák kertjétől, a téli wellnes fürdő bejáratától, a fizetős strand főbejáratától, közel van az óváros, a kikötő, a piac; minden.

 

Árak, költségek

Árak 2023. június – 2024 május

2023. június 5-től, július 2-ig 400 EUR/hét (7 nap, 6 éjszaka) – hétfőtől, vasárnapig

2023. július 3-tól, augusztus 30-ig 500 EUR/hét (7 nap, 6 éjszaka) – hétfőtől, vasárnapig

2023. augusztus 30-tól, szeptember 29-ig 400 EUR/hét (7 nap, 6 éjszaka) – hétfőtől, vasárnapig

2023. szeptembertől 29-től, 2024. június 2-ig 49.000 HUF 4 vagy 3 éjszaka – hétfőtől, csütörtökig vagy péntektől, hétfőig

3 éjszaka – csütörtök, péntek és szombat éjszaka vagy

4 éjszaka – vasárnap, hétfő, kedd és szerda éjszaka

 

Végtakarítás

hogy alacsonyköltséggel jöhessen az ArpikAngeloba, a vendégünket megkérjük, hogy maga takarítson a távozása előtt, a következő vendégünknek.

Kérhető természetesen végtakarítás, aminek költsége 55 EUR, ha nem tudja vagy akarja kitakarítani az apartmant.

 

Kaució

100 EUR fizetendő kulcsátvételkor, kézpénzben. Utalással vagy kézpénzben kerül visszatérítésre a vendégünk részére.

 

Foglalási biztosíték

100 EUR, fizetendő foglaláskor, (a bérleti díj része!); nem jár vissza, ha visszamondják. 2022. szeptember 26-tól 20 000 HUF.

A foglalási biztosítékkal a lemondásokból adódó veszteségeket csökkentjük, aminek a költsége igazságtalanul beépül a szállást valóban igénybevevő vendég szállásdíjába.

 

Szabályaink, normáink és alapelveink Gradoban és az apartmanban

A biztonságos, zavartalan, egészséges, fenntartható, környezetkímélő és takarékos működés érdekében a következőkre kérjük az ArpikAngelo apartman vendégeit.

Vendégeinket arra kérjük, hogy az általános emberi normákat megtartva élvezzék apartmanunkat és Gradot.

Gradoban és apartmanunkban tevékenységükkel semmilyen formában (hangoskodás, szemetelés, közlekedési és egyéb szabályok megszegése, stb.) ne zavarják, veszélyeztessék más emberek vagy a természeti környezet nyugalmát.

Takarékoskodjanak a természet és az apartman erőforrásaival, költségeivel. Az alacsony áraink azért lehetségesek, mert vendégeink takarékoskodnak, főleg az elektromos árammal.

 

Klíma használat

a Toshiba nyáron klímát csak akkor működtessék, ha szükséges és kizárólag akkor, ha az apartmanban tartózkodnak, akkor is ”ECO” üzemmódban. Nyáron a nagymelegben, a kicsi légtérben és más üzemmódokban annyira gyorsan, sokkolóan hűti le a levegőt a klíma, hogy az lehet akár egészségkárosító is; - így egyszerre óvja az egészségét és takarékoskodik is a használója. Fűtésnél is ez az üzemmód ajánlott.

 

Vízmelegítő bojler használata

A modern elektromos Ariston vízmelegítőt csak a fürdés előtt 5 perccel kapcsolják be; ennyi idő elegendő a felfűtésre és a folyamatos melegvíz ellátáshoz, akár több személyre is. Természetesn a bojlert használat, fürdés után, kérjük minden esetben lekapcsolni, az erre kiépített külön kapcsolóval. Ha nincs egésznap és egészéjjel felforrósított meleg vízzel üzemben a bojler, akkor az jelentős költségmegtakarítást jelent, amivel hozzájárul az alacsonyabb költségekhez, amit ön is élvez.

 

Egyéb elektromos berendezések

Arra kérjük, hogy az elektromos berendezéseket, - pl. telefontöltő, kávé főző, TV, főzőlap, - használatuk után mindig húzzák ki a dugaljakból, mivel ezek áramkörben és feszültség alatt is fogyasztanak és felesleges tűzkockázatot jelentenek.

Arra kérjük, hogy az elektromos biciklik, rollerek töltését fokozott körültekintéssel végezzék; a töltésük önkéntes, külön költségtérítés mellett lehetséges.

 

Szelektív szemétgyűjtés

Az apartmanban képződő hulladékokat arra kérjük, - ahogy mindenki teszi egész Gradoban - hogy szelektíven dobja be a Rózsák kertje felé eső sarkon túl lévő (kb. 50 m) szemétgyűjtőkbe. Külön gyűjtik a műanyagot+fémhulladékot (I.), a papírt és kartonokat (II.), az üvegeket (III.) a bio, zöld, szerves hulladékot, ételmaradékokat (IV.) és a nem újrahasznosítható háztartási hulladékot (V.), a hulladékszigeteknél.

 

Tárolás az apartmanházban

Az apartmanház közös tereiben, lépcsőházban semmilyen tárgy nem tárolható; biciklik tárolása a biztonságos utcán lehetséges.

 

Tűzbiztonság és egészségmegőrzés

Szigorúan tilos az apartmanban és a házban, nagyon kérjük mellőzze és tartózkodjon a nyílt láng használatától, (például gyertya, gyufa, öngyújtó, stb.) a dohányzás minden formájától (cigaretta, pipa, szivar, „e” cigaretta, elf bar, sisha, stb.) és a füstölők használatától.

 

Kisállatok feltételei az apartmanban

Kisállatai, kutya/macska ”gyerekei” a vendégeinknek felelősen, feltételeinkkel hozhatók hozzánk.

Olyan kisállat (kutyus, cica) hozható az apartmanba,

-       amelyik hangjával nem zavarja a környezetét

-       amelyik az ágyakra nem megy fel, a szövetkárpitokkal nem érintkezik

-       amelyik biztosan szobatiszta, mivel a parketta az ürülék nedvességét és a szagát azonnal beveszi.

 

Grado elérhető autóval, busszal, vonattal, repülővel

Autóval…

Nem számítva az autófenntartás költségét, a legolcsóbb utazás még mindig autóval történhet.

Távolságok:

Szombathely - Grado kb. 420 km

Győr – Grado kb. 520 km.

Pécs – Grado kb. 540 km

Budapest - Grado kb. 600 km

Debrecen - Grado kb. 860 km

Grado elérését Magyarországról autóval javasoljuk, Lenti határátkelő irányába, Szlovénián keresztül.

Szlovénián végig autópályán megyünk; a szlovén autópálya matricát az utolsó magyar benzinkúton javasoljuk megvásárolni.

Szlovéniában Ljubljana irányába, azt délen elkerülve, majd Trieszt irányába kell haladni. Az olasz-szlovén határt Fernettinél (Fernettici) lépik át, majd az olasz autópályán mennek tovább, ami Monfalcone első, keleti lejáratáig ingyenes; itt kell lehajtani.

Monfalconeból Gradot Aquileia felöl javasoljuk megközelíteni.

Monfalcone-ban Aquileiat javasoljuk beállítani a GPS-be és onnan már egyenes út vezet Gradoba, a fantasztikus látványt nyújtó tengeri úton keresztül.

 

Busszal…     

FlixBus Budapestről Udinébe megy közvetlenül (kb. 15E forint) és Udinéből Gradoba tovább kell utazni busszal (kb.2,5E).

 

Vonattal…

Vonattal Udine vagy Trieszt célállomással és onnan tovább Grado-ba Busszal javasoljuk a megközelítést. Vasúti menetrendek, útvonalak és költségek gyakran eltérőek.

 

Repülővel…

Repülővel Budapestről a Velence melletti Trevisó repülőtérre indulnak járatok, gyakran nagyon akciós költséggel. Onnan tömegközlekedéssel, busszal vagy vonattal lehet eljutni Gradoba.

 

 

Parkolás az apartman közelében és Gradoban

-       Októbertől, áprilisig a kék vonalon belül ingyenes a ház környékén.

-       Áprilistól, októberig (nyári szezonban) 6 EUR / nap a parkolás a ház környékén, a kék vonalon belül.

-       Az apartmanház és a hotel bejárata előtt, a lagúna felőli oldalán, van 4 autónyi fehérvonalas parkoló, ami mindig ingyenes, általában foglalt, figyelni kell, mikor üresedik egy hely és akkor érdemes oda (át)állni.

-       A szemközti szigeten, a fák alatt a parton ingyenesen lehet megállni.

-       A Citta Giardino városrészen, kb. 3-4 sarokra az apartmantól a fehér vonalon belül ingyen lehet megállni, kivéve szombaton, mert akkor kirakodóvásár és piac van.

-       Grado-ban két nagyobb ingyenes parkoló zóna van; az egyik a buszpályaudvarnál (Aquileia felöl érkezve a Shell benzinkút előtti körforgalomtól induló nagy parkoló) a másik Grado túloldalán a Citta Giardino városrész szélén.

 

Kerékpár kölcsönzés

Hozzon magával kerékpárt, vagy kölcsönözzön Gradoban. Korlátozott számban tudunk biztosítani kerékpárt a vendégeinknek, jelképes áron: 25 EUR / hét / kerékpár.

 

Szabad vagy a fentiektől eltérő időintervallumokról tájékoztatást e-mailben adunk; írjál nekünk az info@grado.hu címre. 

 

Grado olyan hely, ahol a pénzedért mindig minőséget, barátságodért, barátságot kapsz.

 

Várunk szeretettel Grado-ban, az ArpikAngelo-ban!

Helyiség Méret (m2)
Szoba
Fürdőszoba + WC

Kérdése van?
Adja meg adatait és felhívjuk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése
Téglalakás
Szórakozóhely
Bemutatóterem
Nyaraló
Családi ház
Irodaház
Rezidencia